Αξίζει να επισκεφτείτε

 

 

laografiko_limnis  Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης. Ένα από τα ομορφότερα και  πλουσιότερα λαογραφικά μουσεία της Εύβοιας. Ο χώρος και τα εκθέματά του αποτελούν ζωντανή έκφραση της λαϊκής παράδοσης της κωμόπολης. Στεγάζεται σε διώροφο παραδοσιακό κτίσμα στο ιστορικό κέντρο. Σε ισόγεια αίθουσα εκτίθεται αρχαιολογική συλλογή από τη Λίμνη και τη γύρω περιοχή, που περιλαμβάνει αγγεία, νομισματική συλλογή, αρχιτεκτονικά μέλη, ταφικές επιγραφές της κλασικής, της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής περιόδου.

 

katarraktes-drymwna  Τους καταράκτες του Δρυμώνα, που βρίσκονται σε μια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους, πολύ κοντά στο  δρόμο Δρυμώνας –Κερασιάς. Στο δάσος των ελάτων και μαύρων πεύκων (pinous nigra) που τους περιβάλλει, το Δασαρχείο Λίμνης έχει κατασκευάσει μονοπάτι και ένα μικρό πάρκο για τους επισκέπτες. Οι 2 καταρράκτες και οι μικρές λιμνούλες τους μέσα σε πυκνή βλάστηση δημιουργούν μια ειδυλλιακη τοποθεσία,  κατάλληλη για αισθητική τέρψη,  ξεκούραση και μικρούς περιπάτους.

 

 

 
PyrgosRovies

  Τον Πύργο των Ροβιών, ένα οχυρωματικό έργο, στο κέντρο της κοινότητας, που η αρχική κατασκευή του χρονολογείται στην υστεροβυζαντινή περίοδο, ενώ δέχτηκε πολλές αναστηλωτικές παρεμβάσεις τόσο στην Ενετοκρατία (1204-1470) όσο και στην Τουρκοκρατία (1470-1830).  

 

 

 

kerasiamousio  Το  Μουσείο απολιθωμάτων και το απολιθωμένο δάσος Κερασιάς.Πρόκειται   για χώρο κοντά στην Κερασιά Νηλέως, επί του δρόμου Κερασιάς - Ιστιαίας,βόρεια των Ροβιών. Από την περιοχή έχουν ανασκαφεί πλήθος παλαιοντολογικών θησαυρών της χλωρίδας όσο και της πανίδας.

 

 

 

platanodasos  Το Πλατανόδασος του Κηρέα. Για τους λάτρεις των περιπάτων και του πρασίνου είναι ιδανική επιλογή ο ποταμός Κηρέας και τα αιωνόβια πλατάνια που σχηματίζουν  τα «Ευβοϊκά Τέμπη».

 

 

 

 

nautilos

   Το Μουσείο θαλάσσιων ευρημάτων ¨Ναυτίλος¨,στον Αγιόκαμπο Αιδηψού.Το μουσείο κοχυλίων,πετρωμάτων και θαλάσσιων ευρημάτων περιλαμβάνει αίθουσα όπου γίνονται προβολές για την πρωτόλεια ζωή δισεκατομμύρια χρόνια πριν και για το πώς αυτή επηρέασε τον πολιτισμό των μετέπειτα γενεών.Στο χώρο του μουσείο εκτίθενται ψηφιδωτοί πίνακες φτιαγμένοι από αχίνους,κοχύλια και ημιπολύτιμους λίθους.Τηλ.6977 533030-22260 31662.

 

 

 

kamatriades  Το Κέντρο Ιππασίας Καματριάδες.Στη Βόρεια Εύβοια, στο βουνό Τελέθριο μέσα στο δάσος, το Κέντρο Ιππασίας Καματριάδες είναι ξεχωριστός  προορισμός για μικρούς και μεγάλους, ιδανικό ορμητήριο για ιππασία,πεζοπορία, ορειβασία και ποδήλατα βουνού. Στη φάρμα θα συναντήσετε 12 άλογα για ιππασία, ελάφια  , κατσικάκια  (νανάκια Αφρικής), πάπιες, φραγκόκοτες, παγώνια,σκυλάκια. Η ιππασία γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτές που φροντίζουν να δείχνουν τα βασικά σε αρχάριους και μη.

 

 

  Μοναστήρια της περιοχής

 

   Σε πολύ κοντινές αποστάσεις από το Πόρτο Χρόνια υπάρχουν αρκετές
  Μονές που μπορείτε να επισπευτείτε.
  Μερικές από αυτές είναι:


   Μονή αγίου Νικολάου Γαλατάκη. Βυζαντινή γυναικεία μονή στους πρόποδες του  όρους Κανδήλι, ανατολικά της Λίμνης και σε απόσταση 12 χιλ. απο το Πόρτο Χρόνια. Ένας παραθαλάσσιος, ασφαλτοστρωμένος δρόμος σε οδηγεί κατευθείαν στη μονή, στην οποία δεσπόζει ο αμυντικός πύργος στα πρότυπα των αγιορείτικων μονών.Υπέροχες είναι και οι μεταβυζαντινές τοιχογραφίες του πρόναου και το καθολικού του 16ου αι.

  Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος. Μεταβυζαντινή ανδρική μονή (16ος αι.), που ιδρύθηκε στο όρος Καβαλλάρης, από τον όσιο Δαυίδ. Βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών, βόρεια των Ροβιών. Εκεί φυλάσσονται τα θαυματουργά λείψανα του Οσίου Δαυίδ.

XRISOVALADOU

  Μονή Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλλάντου. Πρόκειται για σύγχρονη γυναικεία μονή,  η οποία είναι κτισμένη σε μία πανέμορφη τοποθεσία πολύ κοντά στον δρόμο Λίμνης- Ροβιών- Αιδηψού.

 

 

 

ilion  Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων. Πρόκειται για μεταβυζαντινή γυναικεία μονή,που βρίσκεται σε απόσταση 13 χλμ. από την Αιδηψό, πάνω από το χωριό Ήλια, στη Βόρεια Εύβοια.

 

 

 

 

NaosIoannouRosou  Προσκύνημα οσίου Ιωάννη του Ρώσσου. Βρίσκεται στην κοινότητα Προκόπι,στην εύφορη και καταπράσινη κοιλάδα του Κηρέα ποταμού.Το σκήνωμα του Οσίου διατηρείται σε μαρμαροσκάλιστη λάρνακα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα των ορθόδοξων χριστιανών της Ελλάδας.

 

 

 

Skiti_Xristodoulou  Σκήτη Οσίου Χριστοδούλου. Σπηλαιώδες εκκλησάκι στο δυτικό άκρο της προκυμαίας της Λίμνης, όπου σύμφωνα με την παράδοση ασκήτευσε ο κτήτορας της ονομαστής Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο, 'Οσιος Χριστόδουλος.