Εκδηλώσεις

 

         Στην περιοχή μας διοργανώνονται κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις.

         Μερικές από αυτές είναι:

  Το Φεστιβάλ  «Ελύμνια». Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά για μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τα μέσα Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου στη πόλη και τα χωριά της Λίμνης. Πολιτιστικές εκδηλώσεις και διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες εντός και εκτός θαλάσσης,εκθέσεις καλλιτεχνικού και γενικού ενδιαφέροντος και πλήθος άλλες εκδηλώσεις που ποικίλουν ανάλογα με τη χρονιά και την ανεξάντλητη φαντασία των διοργανωτών τους.Τα "Ελύμνια" αποτελούν το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός σε επίπεδο Δήμων στη βόρεια Εύβοια.   

 

 

panagia limnia

   Παναγιά ή Λιμνιά.Κάθε χρόνο,στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου,γίνεται πανηγυρίκος εορτασμός  προς τιμήν της Παναγιάς της Λιμνιάς.Οι διαστάσεις της εικόνας είναι 95Χ65εκ.Πάνω σ΄αυτήν εικονίζεται ή Παναγιά ή Γλυκοφιλούσα,ζωγραφισμένη σε σκληρό & βαρύ ξύλο,ενώ είναι καλυμμένη με ασημένια απένδυση.

 

 

 

 

 

 

karnavalilimni2

   Το Καρναβάλι της Λίμνης Ευβοίας, ξεχωριστό για το κυνήγι του θησαυρού.Την Καθαρά Δευτέρα ο σύλλογος των ερασιτεχνών ψαράδων Λίμνης, πραγματοποιεί τα κούλουμα στην τοποθεσία "Κιόσκι", λίγο έξω απο την Λίμνη.

 

 

 

 

karnavali120   Το Καρναβάλι της Αγίας Αννας τις ημέρες των Αποκρεών, διάσημο για τα πικάντικα στιχάκια του ,τον πολύ χορό και το τραγούδι.Το καρναβάλι τελειώνει με το κάψιμο του καρνάβαλου.